Helsinkiin tulossa jättimäinen kesäterassi

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Helsingin kesäiset terassikokeilut ovat saamassa jatkoa tänä vuonna. Kesällä 2020 jättiterassi nousi Senaatintorille ja viime kesänä Kasarmitorille. Tänä vuonna terassia kaavaillaan Hietalahden torille kesä-elokuun ajalle.

Kesän 2022 toriterassista halutaan Senaatintorin ja Kasarmitorin terassikokeiluja yrittäjävetoisempi. Helsingin Kaupunkitilat Oy hakee hankkeelle parhaillaan ravintola- tai tapahtuma-alan yritystä operaattoriksi. Helsingin Kaupunkitilat Oy:n toimitusjohtaja Peggy Bauerin mukaan operaattori ottaisi vastuun terassin liiketoiminnasta, aluesuunnittelusta ja tuotannosta.

Edellisvuosien terassikokeilut keräsivät kiitosta niin kaupunkilaisilta, kotimaanmatkaajilta kuin mukana olleilta ravintoloiltakin. Tänä vuonna Senaatintori on kuitenkin jo varattu muiden tapahtumien käyttöön ja Kasarmitorin ympäristössä on terassitoimintaa haittaavia remontteja.

– Hietalahden kauppahallissa on jo valmiiksi aivan upea ravintolakeskittymä ja olisi mahtavaa laajentaa hallin kattausta torille yhdessä muiden kiinnostavien helsinkiläisten ravintolatoimijoiden kanssa, Bauer kertoo tiedotteessa.