Kevään lämpöennätys meni jälleen rikki – maanantaina mitattiin yli 12 astetta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomessa on päästy kuluneina päivinä nauttimaan erittäin keväisistä säistä. Hyvinkäällä mitattiin sunnuntaina 12 astetta, ja Kevään ennätys rikkoontui jo seuraavana päivänä.

Hämeenlinnan Katisessa mitattiin maanantaina 14. maaliskuuta 12,2 astetta. Samanlaiseen lukemaan päästiin myös Hattulan Lepaassa. Kyseessä on Forecan mukaan kuluvan vuoden toistaiseksi korkein lämpötila.

Suomessa mitatun 12,2 asteen lämpötila oli korkeampi, kuin Pohjois- ja Keski-Espanjassa maanantaina mitatut korkeimmat lämpötilat. Forecan meteorologi Joanna Rintaan mukaan lämpö johtuu Suomen ja koko Fennoskandian yllä olevasta korkeapaineesta ja auringonpaisteesta. Myös etelän puolelta peräisin oleva ilmamassa on ollut keväisen lämmintä.

Viikko vaikuttaa jatkuvan keväisenä perjantaille ennustettuja sateita lukuunottamatta. Rinteen mukaan on mahdollista, että vuoden toistaiseksi korkein lämpötila menee viikonloppuna jälleen rikki. Maan etelä- ja keskiosassa voi olla laajalti yli 10 astetta, eivätkä yli 15 asteen lukematkaan ole mahdottomia.