Torille! Suomi on jälleen maailman onnellisin maa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomi on valittu maailman onnellisimmaksi maaksi jo viidettä kertaa. Tämä selviää vuosittain maailman maiden onnellisuutta mittaavan World Happiness Reportin tuoreimmasta raportista.

Suomi on listan kärjessä jo viidettä vuotta peräkkäin. Raportin mukaan suomalaisten onnellisuus asteikolla 0-10 on 7,82. Toisella sijalla on Tanska 7,64 pisteellä ja kolmannella Islanti 7,56 pisteellä.

Suomen vahviuuksia ovat esimerkiksi hyvät sosiaali- ja terveyspalvelut, hyvät koulutusmahdollisuudet ja korkea eliniän odote. Kymmenettä kertaa julkaistavassa raportissa todetaan maailman viettävän haastavia aikoja koronan ja sodan vuoksi. Toisaalta ihmisten auttamishalun ja vapaaehtoistyön huomattiin lisääntyneen.

Raportti laaditaan kyselytutkimuksen ja esimerkiksi bruttokansantuotteen, eliniänodotteen, koulutuksen, korruption ja terveystietojen pohjalta. Kyselyyn vastasi yhteensä yhdeksän miljoonaa ihmistä 150 maasta. Pienimmät onnellisuuspisteet saivat raportissa Afganistan, Libanon ja Zimbabwe.

1. Suomi2. Tanska3. Islanti4. Sveitsi5. Alankomaat6. Luxemburg7. Ruotsi8. Norja9. Israel10. Uusi-Seelanti