Mies vei karhunpesästä kaksi poikasta – yritti kasvattaa ne itse

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltalainen mies on myöntänyt varastaneensa kaksi karhunpoikasta niiden pesästä. 29-vuotias Cody Dylone Setzer oli tullut katumapäälle tajuttuaan, ettei hän kyennyt pitämään niistä huolta. Mies tuomittiin sakkorangaistukseen ja yhdyskuntapalveluun.

Setzer oli kollegansa kanssa ottanut karhunpennut mukaansa kaatuneen puun alla Kalifornian Yrekassa sijainneesta pesästä. Karhut olivat löytöhetkellä alle neljän viikon ikäisiä. Mies otti 9. maaliskuuta yhteyttä Kalifornian kala- ja villieläinministeriöön, väittäen viranomaisille löytäneensä eläimet moottoritien varrelta.

Viranomaisten epäilys Setzerin kertomusta kohtaan heräsi, sillä he eivät löytäneet väitetyn löytöpaikan läheisyydestä karhujen jälkiä. Setzer ja hänen kollegansa myönsivät varastaneensa pennut metsän keskellä sijainneesta pesästä.

Karhujen pesä oli viranomaisten paikalle saapuessa jo tuhoutunut, eikä pentujen emoa onnistuttu paikantamaan. Pennut toimitettiin Lake Tahoessa sijaitsevalle eläinten suojelualueelle. Viranomaisten mukaan karhut palautetaan luontoon, kunhan ne ovat tarpeeksi vanhoja huolehtimaan itsestään.