Pariskunta luuli löytäneensä maailman suurimman perunan – olikin jotain aivan muuta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Uusiseelantilainen pariskunta on saanut aihetta potutuksella. He luulivat kaivaneensa kasvimaaltaan maailman suurimman perunan. Dug-nimen saanut kasvi osoittautui kuitenkin joksikin aivan muuksi.

Colin ja Donna Craig-Brown kaivoivat vihanneksen pelloltaan elokuussa 2021. Perunaksi luultu kasvis painoi hurjat 7,8 kiloa, eli pienen koiran verran. Löydöstä ennätyksellisen suureksi perunaksi epäillyt pariskunta otti yhteyttä Guinnessin ennätystenkirjaan.

Guinness pyysi pariskunnalta DNA-näytettä perunasta analyysiä varten. Taannoin Colin joutui pettymään saadessaan sähköpostiviestin Guinnessin edustajalta. DNA-testi oli paljastanut perunan olevan todellisuudessa erään kurpitsalajin mukula, ja hakemus hylättiin.

– Mitä siihen voi sanoa? Emme voi vastata ettemme usko teitä, sillä me annoimme Guinnessille kasvin DNA-ainetta, Colin totesi The Guardian -lehdelle.