Naisten Vaahteraliiga käynnistyy – amerikkalainen jalkapallo on parasta paikan päällä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Amerikkalaisen jalkapallon naisten Vaahteraliiga käynnistyy toukokuun puolessa välissä. Sarja pelataan kuuden joukkueen voimin. Pelin seuraaminen on parasta paikan päällä ja ensimmäinen ottelu nähdään Tampereen Pyynikillä 14. toukokuuta.

Naisten Vaahteraliigassa pelaavat kaudella 2022 Turku Trojans, Helsinki Wolverines, Mikkeli Bouncers, West Coast Phoenix Raisiosta, Tampere Saints ja Lionesses Lohjalta. Joukkueet pelaavat kaksikertaisen sarjan, jonka neljä parasta etenee elokuun lopulla pelattaviin välieräpeleihin. Sarja huipentuu 3. syyskuuta pelattavaan finaaliin. Suomen mestaruutta puolustaa Turku Trojans.

Amerikkalaisen jalkapallon naisten MM-kisat pelataan 30.7. – 7.8.2022 Vantaan Myyrmäessä. Naisten liigassa pidetään takoa kolmen viikonlopun ajan sarjan parhaiden pelaajien keskittyessä taistelemaan kotikisoissaan MM-mitaleista seitsemän maailman parhaan jenkkifutismaan kanssa.Naisten jenkkifutista pelataan kaudella 2022 kolmella eri sarjatasolle.