Poliisi valvoi kelkkailijoita Lapissa – useita sakkoja ja eräs iloinen yllätys

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lapin poliisilaitos on valvonut rattikelkkailijoita Levin, Ylläksen ja Rovaniemen alueella. Maastoliikenteen yhteisvalvontaa suoritti poliisin lisäksi Lapin rajavartiolaitos. Kuljettajien ajokuntoa kuvaillaan hyväksi, mutta sakkojen antamiselta ei vältytty.

Poliisin mukaan valvontajaksoja aikana tehtiin yhteensä lähes 400 puhalluskoetta. Yhtäkään rattijuoppoa ei kuitenkaan tavattu. Lapin poliisilaitoksen ylikonstaapeli Pasi Vartioniemi kuvailee tulosta erinomaiseksi.

Rangaistuksia annettiin se sijaan ylinopeuksista ja virheellisistä henkilökuljetuksista. Monissa jälkimmäisistä tapauksista yhden hengen kelkoissa oli mukana ylimääräinen matkustaja, usein kuljettajan etupuolella ohjaustangon ja kuljettajan välissä ollut pieni lapsi. Kuljetustapa on erittäin vaarallinen lapselle mahdollisessa törmäystilanteessa.

Ounasjärven jäällä poliisi tapasi kaksi noin 10-vuotias lasta ajelemasta keskenään rekistörimättömillä lasten moottorikelkoilla, mistä rapsahti sakot heidän isälleen. Rangaistuksia kirjattiin myös rekisterikivittömillä kelkoilla ajamisesta, kevyenliikenteen väylillä tai teillä ajamisesta ja aikaisempien ajokieltojen uhmaamisesta.