Legendaarinen lomakohde tekee paluun – Puumalan uusi Pistohiekka avataan kesällä

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Rantalomasta Suomen sisällä haaveilevat saavat pian uuden matkakohteen. Etelä-Savossa Saimaalla sijaitsevaan Pistohiekkaan avataan kesällä 2022 uusi matkailualue.Pistohiekka oli menneinä vuosikymmeninä suosittu kesälomakohde ja nuorten juhlapaikka. 1990-luvun lamalla matkailu hiipui, mutta nyt Puumalan kunnan tavoitteena on herättää alue jälleen uuteen kukoistukseen.

Uuden kaavan myötä ensimmäiset matkailuyritykset ovat aloittaneet alueella rakennustyöt. Kohteen ensimmäiset uudet majoitustilat sekä sauna- ja ravintolamaailman avataan kesän 2022 aikana. Pistohiekka Sauna Oy -yrityksen rantaravintola tulee olemaan 230 neliömetrin kokoinen ja sen läheisyyteen avattava saunarakennus 80-neliömetrinen.

Majoitustilaa tarjoavat pohjoispuolelle rakennettavat mökit. Pistohiekan odotetaan houkuttelevan matkailijoita erityisesti sen kaunniin luonnon ansiosta. Alueen ympäristössä on lukuisia Saimaa Geopark -kohteita ja esimerkiksi patikointirettejä. Pistohiekalle haetaankin erityisesti alueen luontoarvoja ja kulttuuriperintöä kunnioittavia hyvinvointimatkailualan toimijoita.