Rovaniemen poliisi: ”Ravintolarajoitusten poistuminen näkyi työtehtävissä”

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Valtioneuvosto on kumosi maaliskuun alussa asetuksen, jolla rajoitettiin ravintoloiden toimintaa koronaepidemian vuoksi. Tämä tarkoitti sitä, että anniskelua, aukioloaikaa, asiakasmäärää sekä istumapaikkoja koskevat ravintolarajoitukset poistuivat käytöstä. Tämä näkyi myös poliisin tehtävämäärissä Lapissa.

– Rovaniemen ravintoloissa oli viikonloppuna paljon väkeä ja sen myötä myös Rovaniemen poliisin tehtävien määrä oli suurempi. Vaikka poliisitehtäviä olikin edellisiin viikonloppuihin verrattuna enemmän, rikosilmoitusten määrä pysyi kuitenkin tavanomaisena, Rovaniemen poliisilaitokselta kerrotaan

Lapin poliisilaitoksen Rovaniemen yksikkö tutki viikonloppuna muutamia pahoinpitelyjä, vahingontekoja sekä varkauksia. Päihtyneitä henkilöitä oli viettämässä yötään poliisilaitoksella aikaisempia viikonloppuja enemmän.

Suomen ravintoloita koskevia rajoitteita harkitaan uudelleen, mikäli tautitilanne muuttuu ja sairaalakuormitus nousee merkittävästi. Ravintoloissa on edelleen tiukat hygieniavelvoitteet koko maassa.