TikTokilta yllätyspäätös – videoiden pituuteen merkittävä muutos

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Somepalvelu TikTok on paljastanut mahdollistavansa aikaisempaa pidempien videoiden julkaisemisen. Alustalla jaettavien videoiden maksimipituus on jatkossa jopa kymmenen minuuttia.

– Pohdimme jatkuvasti uusia tapojatuoda arvoa yhteisöllemme ja rikastuttaa TikTok-koemusta. Viime vuonna toimme palveluun pidemmät videot ja annoimme yhteisölle enemmän aikaa luoda sisältöä ja viihtyä TikTokissa. Tänään lanseeramme innolla mahdollisuuden ladata maksimissaan 10 minuutin pituisia videoita, TikTokin tiedottaja kertoi The Verge -sivuston mukaan.

TikTokin videoiden enimmäispituus on kasvanut useaan otteeseen vuosien aikana. Alun perin alustalla oli mahdollista jakaa 15 sekunnin videoita, mutta myöhemmin maksimipituus kasvoi minuuttiin. Heinäkuussa 2021 TikTok mahdollisti jo kolmen minuutin pituisten videoiden jakamisen.

Päätöksen uskotaan johtuvan TikTokin halusta haastaa muut videosisältöön keskittyvät somepalvelut. 10 minuutin pituisten videoiden mahdollistamisen myötä TikTok kykenee paremmin kilpailemaan esimerkiksi Youtuben kanssa.