Yötaivaan valaissut räjähdys herätti kysymyksiä – taustalta paljastui yllättävä syy

Ohhoh! · Tim Isokivi

Iso-Britannian Southamptonissa todistettiin 28. helmikuuta hämmennystä ja pelkoakin herättänyttä ilmiötä. Kaupungissa nähtiin voimakkaiden pamausten saattelema räjähdys, joka valaisi hetkellisesti miltei koko yötivaan.

Silminnäkijöiden mukaan Southhamptonin juna-aseman läheisyydessä nähtiin kirkkaita valkoisia ja oransseja välähdyksiä, jota seurasi savupilvi. Näky ikuistui myös viraalina leviinneeksi videoksi. Ilmiö herätti ajankohtansa vuoksi huolta paikallisissa asukkaissa, sillä sen kuvailtiin muistuttaneen tykistöpatterin tulitusta.

Räjähdyksen taustalta paljastui Daily Echo -lehden mukaan lopulta jokseenkin yllättävä syy. Joukko paikallisia lapsia tai nuoria oli heittänyt sähköskootterin junaraiteille, mikä johti oikosulkuun. Poliisit eivät onnistuneet paikantamaan teosta vastuussa olleita.