Lahtelainen ammattikorkeakoulu mukana suuressa pelitapahtumassa Yhdysvalloissa

Digi Pelit Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lahdessa toimiva LAB-ammattikorkeakoulu on mukana Yhdysvaltojen San Franciscossa järjestettävässä Game Developers Conference, eli GDC -tapahtumassa. Kyseessä on pelialan ammattilaisten ja kehittäjien suurin tapahtuma Yhdysvalloissa.

LAB on Baltic Explorers -hankkeen osatoteuttaja. Sen tavoitteena on muun muassa edistää Itämeren alueen maiden peliyritysten vientiä Euroopan ulkopuolelle. Baltic Explorers vie GDC-tapahtumaan yli 20 pelialan startup-yritystä Suomesta, Ruotsista, Virosta ja Latviasta.

– B2B-tapahtumat ovat elintärkeitä startup-yrityksille ja niihin osallistumisella voi olla positiivisia vaikutuksia jopa vuosiksi eteenpäin. Baltic Explorers on tarjonnut osallistuville yrityksille mentorointia ja sparrausta jo vuoden ajan, joten mukaan lähtevät tiimit ovat hyvin valmistautuneita, kuvailee projektipäällikkö Ria Gynther LAB-ammattikorkeakoulusta.

Baltic Explorers -yrityskiihdyttämäohjelmaan kuuluu tällä hetkellä yli 60 pelialan yritystä. B2B-matkojen lisäksi niitä tuotetaan paikallisisllla ja kansainvälisillä tapahtumilla, mentoroinnilla ja keskinäisessä verkostoitumisessa auttamalla.