Suomeen iskemässä viikonloppuna raju kevätmyrsky – varoitus tuhoista

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lämpimät ja aurinkoiset ilmat väistyvät viikonloppuna mahdollisesti rajuksikin yltyvän myrskyn tieltä. Forecan mukaan Suomessa saatetaan kokea lauantaina jopa vuodenaikaan poikkeuksellisen voimakkaita tuulenpuuskia. Sisämaassa on syytä varautua laaja-alaisiin tuulituhoihin.

Perjantaina 25. maaliskuuta sää on etelässä pilvinen ja kostea, minkä seurauksena lumi voi sulaa nopeaa tahtia. Lapissa lunta voi sen sijaan pyryttää lisää yli 10 senttiä. Huonoimpien säiden ennustetaan saapuvan lauantaina pohjoisen Suomen yli liikkuvan matalapaineen seurauksena.

Lauantai-iltapäivällä tuuli voi yltyä merialueella myrskylukemiin, ja sisämaassakin esiintyy yleisesti myrskypuuskia. Tuulituhoihin kehotetaan varautuvan niin kaupunki kuin haja-asutusalueillakin Rovaniemen eteläpuoleisessa Suomessa. Pahimmassa skenaariossa pohjoisenpuoleiset tuulenpuuskat ovat sisämaassa luokkaa 25–30 metriä sekunnissa tai enemmänkin, mikä tarkoittaisi väistämättömiä tuulituhoja.

Sisämaassa on syytä varautua sähkönjakeluhäiriöihin ja merialueilla rajuun merenkäyntiin. Ajokeli on etenkin maan keski- ja pohjoisosassa huono lumentulon vuoksi, minkä lisäksi ajoväytlyä voi olla poikki teille kaatuneiden puiden vuoksi.