Tornado repäisi auton mukaansa – kuski jatkoi matkaa ilmalennon jälkeen

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen Teksasissa on riehunut alkuviikosta tuhoisa tornado. Nyt nettiin on julkaistu videoita tuhoista ja pyörremyrskyn aiheuttamista tilanteista. Yksi erikoisimmista videoista on kuvattu Teksasin Elginin kaupungissa.

Videolla nähdään, kuinka tornado ottaa mukaansa punaisen lava-auton. Amerikkalaiset lava-autot ovat huomattavasti suurikokoisempia, mitä Suomessa on totuttu näkemään ja useat tehtaat tekevät niistä vielä omat teksasilaiset versionsa – eli entistäkin suuremmat mallit. Joten jos myrsky tempaisee sellaisen ajoneuvon mukaansa, voi sen mahtia ja voimaa vain ihmetellä.

Videolla nähdään, kuinka punainen lava-auto lentää hetken ilmassa, kääntyy kyljelleen maahan ja kulkee maantietä pitkin sivuttain. Se pyörähtelee ympäri kuin hyrrä. Lopulta auto kääntyy takaisin renkailleen maahan. Kuljettaja jatkaa matkaa. Uskomattomasta tilanteesta selvittiin ilmeisesti pelkästään peltivaurioilla.