Italialaisten hotellien asiakkaille jaetaan vesipyssyjä lokkien karkottamiseen

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Italian Venetsiassa sijaitsevat hotellit ovat ottaneet käyttöönsä epätavalliset keinot lokkien karkottamiseen. Hotelleissa majoittuville jaetaan lintujen varalle vesipyssyjä.

Lokkien on kerrottu tekevän ravintoloiden ja baarien terasseille aggressiivisia täsmäiskuja napatakseen ruokaa turistien pöydistä. Paikallisen hotellinpitäjien yhdistys AVAn mukaan hotellivieraille annetaan oransseja vesipyssyjä, joilla he voivat ampua liian lähelle saapuvia lokkeja.

– Vesipyssyt todella toimivat. Ne ovat väriltään oransseja, mistä lokit eivät pidä, Gritti-hotellin johtaja kuvaili.

Lokkien kerrotaan UPI-uutissivuston mukaan jo oppineen välttelemään vesipyssyillä varustautuneita ihmisiä. Hotellivieraiden ei välttämättä edes tarvitse käyttää aseita, sillä lokit lentävät pois nähdessään vesipyssyjä pöydillä.