Nicolas Cage tähditti b-luokan elokuvia maksaakseen jättivelkansa – ”en koskaan työskennellyt puolivillaisesti”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Hollywood-tähti Nicolas Cage tunnetaan tuotteliaana näyttelijänä. Uraan on mahtunut paitsi menestyselokuvia ja arvostelumenestyksiä, myös runsain määrin suoraan DVD- tai suoratoistolevitykseen päätyneitä heikomman puoleisia nimikkeitä. Cage myöntää näytelleensä viime vuosina lukuisissa b-elokuvissa rahan vuoksi.

Nicolas Cagen mukaan hän oli vuonna 2014 käyttänyt 150 miljoonaa dollaria kiinteistöihin, oli velkaa verohallinnolle miljoonia dollareita ja yritti pitää äitinsä poissa psykiatrisesta hoidosta. Maksaakseen jättivelkansa hän päätyi näyttelemään 46 elokuvassa ajassa, jossa monet näyttelijät tekevät 10 elokuvaa. Tähden isot Hollywood-tuotannot olivat flopanneet, eikä studioista enää otettu häneen yhteyttä.

– Noidan oppipoika ei toiminut, Ghost Rider – Aaveajajaan ei juurikaan myyty lippuja, ja Drive Angry vain tuli ja meni, Cage toteaa GQ-lehden haastattelussa.

– Kun tein neljä elokuvaa vuodessa putkeen, minun täytyi edelleen löytää niistä jotain jotta voisin antaa kaikkeni. Kaikki elokuvat eivät toimineet. Osa oli mahtavia, kuten Mandy, mutta osa ei toiminut. Mutta en koskaan työskennellyt puolivillaisesti. Se, että olisin näytellyt välittämättä työni laadusta, on väärinkäsitys. Minä kyllä välitin, Cage avautuu.