Pirteän värinen heinäsirkka hämmästyttää – erittäin harvinainen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Heinäsirkat ovat tyypillisesti vihreän tai ruskean sävyisiä, mutta joskus luonnossa voi törmätä myös erikoisemman värisiin sirkkoihin. Texasissa liikkeellä ollut mies löysi taannoin vaaleanpunaisen yksilön.

Ohiossa asuva mutta Texasin työtehtävissä ollut luonnonsuojelutarkastaja Dirk Parker ei alkuun tiennyt, kuinka harvinainen hänen löytönsä oli. Hän luuli vaaleanpunaisten heinäsirkkojen olevan yleinen näky Texasissa. Hyönteisestä kuvan ottanut Parker tajusi totuuden googlatessaan tietoa vaaleanpunaisista heinäsirkoista.

Erikoinen väritys johtuu geneettisestä poikkeamasta. Vaaleanpunaisten heinäsirkkojen löytäminen on erittäin harvinaista, sillä kirkas väritys tekee niistä harmillisen helppoja kohteita saalistajille.

Parker palasi heinäsirkan löytöpaikkaan seuraavana päivänä. Pinkin värin vuoksi hyönteinen oli helppoa löytää uudelleen. Mies kertoo KLTV-uutissivustolle nimenneensä heinäsirkan Pinkyksi ja aikovansa pitää sen lemmikkinä.