Suomussalmella ihmetellään pamausta – Rajavartiolaitos rauhoittelee

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomussalmella todistettiin torstaina levottomuutta aiheuttanutta ilmiötä. Kaunuun maakunnan pohjoisosassa sijaitsevassa kunnassa kuultiin mystisiä pamauksen ääniä, joiden aiheuttaja ei ollut tiedossa.

Kainuun rajavariosto kertoo saaneensa Suomussalmen itäosissa kuuluneista pamauksista yhteydenottoja. Rajavartioston partiot kävivät havainnoimassa tilannetta, mutta totesivat ettei huolelle ollut syytä. Äänten uskotaan aiheutuneen todennäköisesti vesistöjen jäiden paukkumisesta.

Myös Suomussalmen kunnanjohtaja Erno Heikkinen on MTV Uutisten mukaan rauhoitellut pamauksista huolestuneita. Hän kertoo ymmärtävänsä asiasta nousseen huolen, mutta toteaa ettei Suomeen kohdistu tällä hetkellä sotilaallista uhkaa.

Suomussalmella saatiin maanantaina myös hälytys maahan pudonneesta kirkkaasta valosta. Pelastuslaitos ei kuitenkaan löytänyt valoilmiön aiheuttajaa. Tiedossa ei ole, liittyikö hälytys eri puolilla Suomea samana iltana taivaalla nähtyyn ja meteoriksi epäiltyyn tulipalloon.