Instagramin päivitys palauttaa monien toivoman ominaisuuden

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Instagramin kuva- ja videosyötteeseen vuosien varrella tehdyt muutokset ovat kalvaneet monia käyttäjiä. Syötteen julkaisut näkyivät alun perin siinä järjestyksessä kuin ne oli julkaistukin, mutta myöhemmin niitä alettiin esittämään algoritmin valitsemassa järjestyksessä.

Nyt Instagramin käyttäjillä on mahdollisuus palata aikajärjestykseen perustuvaan syötteeseen, ainakin osittain. Instagramin etusivulla näkyvän pääsyötteen järjestys on edelleenkin algoritmin päättämä. Se on saanut kuitenkin rinnalleen myös Suosikit, eli Favorites -näkymän ja Seurataan, eli Following -näkymän.

Suosikit-näkymässä käyttäjä voi itse valita enintään 50 suosikkitiliä, joilta julkaisuja näytetään. Seurataan-näkymä puolestaan näyttää uudet julkaisut kaikilta seuratuilta tileiltä. Molemmissa näkymissä kuvat ja videot näkyvät aikajärjestyksessä.

Instagramin oletusarvoiseen Koti-näkymään ilmestyy jatkossa yhä enemmän suositeltuja julkaisuja, eli materiaalia tileiltä jota käyttäjä ei seuraa. Mahdollisuus valita Suosikit- ja Seurataan -näkymä on jo ilmestynyt osalle Instagram-käyttäjistä. Uudistusten luvataan saapuvan kaikille Instagramin käyttäjille lähiviikkojen aikana.