Liikenneturvalta muistutus autoilijoille: ”Moni ei tule ajatelleeksi”

Autot · Tim Isokivi

Keväiset säät saavat monet jo suunnittelemaan kesärenkaiden vaihtamista autoonsa. Nyt Liikenneturva on kuitenkin toppuutellut kiireisimpien intoa vaihtaa kesärenkaat alle. Lisäksi muistutetaan tarkastamaan renkaiden kunto.

Liikenneturvan suunnittelija Toni Vuoriston mukaan renkaiden ilmapainetta tulisi seurata tasaisin väliajoin, ja erityisesti renkaiden urasyvyydet on hyvä tarkastaa samalla. Urien vähimmäissyvyyden pitää olla 1,6 milliä. Myös renkaiden valmistusvuosi kannattaa tarkistaa vaihdon yhteydessä.

– Moni ei tule ajatelleeksi, että renkaillakin on parasta ennen päiväys. Renkaaseen on painettu koodi, joka kertoo valmistusvuoden ja kuukauden. Renkaan kokonaisikä on kansainvälisten suositusten mukaan enintään 10 vuotta ja käyttöikä 6 vuotta, Vuoristo kertoo tiedotteessa.

Talvirenkaita tulee käyttää maaliskuun loppuun saakka, jos olosuhteet ovat edelleen talviset ja tiet liukkaat. Myös nastarenkaita saa käyttää kelin niin vaatiessa. Auton oikeanlaisista renkaista on vastuussa auton kuljettaja itse.

– Kunnolliset talvirenkaat ovat olleet tarpeen. Nyt kun osassa maata rapina nastojen alla kertoo, että jää ja lumi on sulanut alta, kannattaa vaihtoa vielä punnita monelta kantilta ja ennakoida omia ajojaan. Sama koskee kitkarenkaita, Vuoristo toteaa.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.