Voiko lainojen yhdistämisellä saada velat ojennukseen?

Kaupallinen yhteistyö · Stara.fi

Luottokortti, joustoluotto, kulutusluotto, täsmäluotto, laina. Velkaa on voinut kertyä monella eri tavalla, mutta tiesitkö, että useiden eri maksuerien kanssa ei tarvitse taistella. Jos velan takaisinmaksamiseksi kuluu niin aikaa kuin vaivaa sekä rahaa, vaihtoehtona voi olla lainojen yhdistäminen.

Lainojen yhdistämisellä tarkoitetaan uuden lainan ottamista, jolla maksetaan vanhat velat pois. Tämän jälkeen yhdistelylainaa maksetaan takaisin, joka voi monesti auttaa selkiyttämään oman talouden hallintaa. Tämä artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Match Bankerin kanssa.

Vinkit onnistuneeseen lainojen yhdistämiseen

Laadi budjetti, lopeta luottokorttien käyttö ja vertaile eri yhdistelylainoja, jotta varmistat, ettet maksa uudesta lainojen yhdistämiseen tarkoitetusta lainasta suurempia kuluja. Nämä taktiikat voivat auttaa, mutta velkojen maksaminen vaatii kattavamman suunnitelman.

Yksi yleinen strategia on velkojen yhdistäminen, jossa useat velat yhdistetään yhdeksi lainaksi tai luotoksi, jonka korko on alhaisempi. Yhdistelylainan hoitaminen usean eri velkaerän sijasta lisää tunnetta siitä, että oman talouden hallinta on kontrollissa. Seuraavassa vinkkejä, miten lainojen yhdistäminen onnistuu parhaiten:

1. Laadi realistinen budjetti

Jotta lainojen yhdistäminen toimisi oikein, on hyvä olla selkeä toimintasuunnitelma. Perusbudjetissa on tilaa niin hätätilanteisiin kuin säästämiseenkin, mutta se ei riitä, kun kyseessä on lainojen yhdistäminen. Onnistunut budjetointi auttaa välttämään velkojen lisääntymistä ottamalla huomioon harvinaiset menot, kuten auton korjauskulut, sekä eri vuodenajat, jolloin menot saattavat olla korkeammat kuin normaalisti. Realistinen budjetti takaa tarpeeksi rahaa sellaisiin asioihin, joita arvostat ja joista pidät.

2. Lopeta luottokorttien käyttö

Lainojen yhdistämisen perussääntönä usein pidetään luottokorttien poisjättämistä. Tämä saattaa vaikuttaa hyvin äärimmäiseltä, mutta se voi olla hyvinkin tehokas keino. Se saattaa auttaa myös saavuttamaan pitkän aikavälin tavoitteet. Sitoudu tavoitteeseesi kirjoittamalla ylös mitkä ovat tärkeimmät syyt velkasi poismaksamiseksi ja kuinka aiot suorittaa takaisinmaksun.

Asettamalla myös säännöllisiä muistutuksia itsellesi, voit seurata edistymistäsi. Luottokorttia ei kannata siis täysin sulkea, sillä se saattaa vaikuttaa negatiivisesti luottotietoihisi. Voit esimerkiksi asettaa luottokortille veloitettavaksi yhden kuukausittaisen maksun, esimerkiksi puhelinlaskun, joka pitää korttisi aktiivisena.

3. Vertaile eri yhdistelylainoja

Lainojen yhdistämiseen tarkoitetun yhdistelylainan korko on yleensä alhaisempi kuin esimerkiksi luottokorttien. Yhdistämislainan avulla voidaan myös lainata suurempia lainasummia, pidemmällä lainan takaisinmaksuajalla. Korot riippuvat luottoluokituksestasi ja velkamäärästäsi. Yksi kätevä tapa on kilpailuttaa lainahakemuksesi vertailupalvelun, kuten Matchbankerin, avulla. Yhdellä hakemuksella saat juuri tilanteeseesi perustuvan lainatarjouksen, aina veloituksetta ja ilman sitoutumispakkoa.