Helikopteripataljoonan harjoitus käynnissä: ”Lentävät matalalla ja laskeutuvat taajamiin”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kaakkois-Suomessa pääsee seuraamaan aitiopaikalta suomalaisten erikoisjoukkojen toimintaa. Utin jääkärirykmentti harjoittelee Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa Kouvolan, Jaalan, Tuohikotin, Luumäen, Virolahden ja Haminan välisellä alueella 31. maaliskuuta saakka.

Osaan harjoitustilanteista liittyy helikopteritoimintaa. Sotilaallisen harjoituksen lisäksi Helikopteripataljoonan lentomiehistöjen pimeälentokoulutus. Lentotoiminta keskittyy noin 150 kilometrin säteelle Utin lentokentästä. Osa lennoista suuntautuu eteläiselle meri- ja rannikkoalueelle.

– Puolustusvoimien harjoituksessa on myös helikopterilentoja taajama-alueilla. Helikopterit lentävät matalalla ja ne tekevät myös laskeutumisia taajamiin. Noin puoleen yöhön asti jatkuvasta lentotoiminnasta voi aiheutua meluhaittaa, Utin jääkärirykmentti tiedottaa.