Viking Linen tax freessä myynnissä 19 333 euron pullo

Matkailu · Terhi Piiroinen

Viking Linen M/S Cinderella-laivalla järjestetään vuosittain maailman suurin kelluva viskimessu, Cinderella Whisky Fair. Tapahtuma houkuttelee viskin asiantuntijoita, keräilijöitä ja näytteilleasettajia kaikkialta maailmasta. Tänä vuonna näyttelyssä on myyty yksi maailman kalleimmista viskipulloista.

Laivalla myyty The Tale of the Dog on 46-vuotias skotlantilainen premium-viski. Se maksoi 19.333 euroa. Viski on peräisin Balvenie Destillerystä, joka on skotlantilainen premium-viskibrändi. Sen tislaamo sijaitsee Dufftownissa. Yhtiön valikoimaan kuuluu The Balvenie Stories -sarja, jossa on useita viskejä, ja jossa 46-vuotias The Tale of the Dog on uusin lisäys.

Kyseistä viskierää on maailmassa ainoastaan 34 pulloa, joista yksi myytiin nyt Viking Linella. M/S Cinderella seilaa Tukholman ja Maarianhaminan välillä. Huippukallis viski on yhtiön kallein yksittäin myyty alkoholituote.