Danny täyttää 80 vuotta – syksyllä ilmestyy laaja elämäkerta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Danny, eli Ilkka Lipsanen myös lempinimellä tunnettu Iso D täyttää syksyllä 80 vuotta. Mieheltä ilmestyy nyt uusi ja kaikista laajamittaisin elämäkertateos, mitä artistista on ennen tehty. Elämäkerran kirjoittaa palkittu kirjailija Antti Heikkinen.

Danny eli Ilkka Lipsanen on pitkän uransa aikana tehnyt yli 100 listahittiä, kirjoittanut yli 50 show’ta ja kouluttanut suuren määrän uusia artisteja Suomen musiikkikenttään. Lisäksi hän on toiminut Solo Ry:n puheenjohtajana yli 25 vuoden ajan. Heikkinen on päässyt käymään läpi Ilkka Lipsasen mittavaa artikkeli- ja kuva-arkistoa ja kokoaa sen pohjalta ennennäkemättömän tarkan kuvan siitä, kuinka viihdetaiteilija Dannystä tuli juuri se kaikkien tuntema ”iso D”.

Kirja ilmestyy Dannyn 80-vuotissyntymäpäivän aattona 23. syyskuuta. Syntymäpäivää juhlitaan seuraavana päivänä Turusta starttaavalla juhlaristeilyllä, joka samalla käynnistää läpi syksyn jatkuvan Dannyn 80-vuotisjuhlakiertueen. Dan