Piraattituotteiden maahantuonti sallitaan Venäjällä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Venäjä on hyväksynyt tavaramerkkisuojaa rikkovien tuotteiden tuonnin maahan vähittäiskauppiaille. Käytännössä tämä tarkoittaa, että piraattituotteiden maahantuonti on maassa sallittua.

Asiasta ilmoitti keskiviikkona Venäjän pääministeri Mihail Mishustin. Hänen mukaansa niin kutsuttu rinnakkaistuonti on talouspakotteiden vuoksi välttämätöntä, jotta tiettyjä tuotteita saadaan Venäjälle jatkossakin.

Tuotemerkkisuojaa rikkovien tuotteiden maahantuonnin sallimista on väläytelty Venäjällä jo jonkin aikaa. Reuters-uutistoimiston mukaan rinnakkaistuontiin liittyvä lainsäädäntö on parhaillaan valmisteilla Venäjän kilpailuviranomaisen, FASin toimesta. Maan talous on ollut pahimman kriisinsä keskellä vuosikymmeniin Ukrainaan kohdistuneen hyökkäyksen seurauksena.