Razzie-gaalan järjestäjät katumapäällä – Bruce Willisin vuoden huonoin -palkinto peruttiin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvalloissa järjestetään vuosittain Golden Raspberry eli Razzie-gaala, joka on eräänlainen käänteinen versio Oscar-palkintogaalasta. Razzie-tapahtumassa palkitaan elokuvat ja tähdet, joita on syystä tai toisesta pidetty vuoden huonoimpina.

Nyt Razzie-gaalan järjestäjät ovat tehneet harvinaisen päätöksen. Bruce Willisille mennyt kyseenalainen palkinto on päätetty perua sen jälkeen, kun tähden paljastettiin sairastavan afasiaa. Willisille oli omistettu tapahtumassa jopa kokonainen oma kategoria, ”worst performance by Bruce Willis in a 2021 movie” eli vuoden huonoin Bruce Willisin esiintyminen elokuvassa.

– Tiedostamme ettei henkilölle ole soveliasta antaa Razzieta, jos sairaus vaikuttaa hänen kykyynsä tehdä päätöksiä tai näytellä, Razzie-gaalan tiedotteessa kerrotaan.

Bruce Willis on nähty viime vuosina lähinnä pienissä rooleissa suoraan suoratoistoon päätyneissä minibudjetin elokuvissa, mikä herätti ihmetystä ja huoltakin fanien keskuudessa. Willisin on sittemmin paljastettu sairastavan parantumatonta afasiaa. Aivoperäinen häiriö vaikeuttaa esimerkiksi puheen tuottamista, puheen ymmärtämistä ja lukemista.