Päivitä iPhone ja iPad heti – haavoittuvuutta käytetty jo hyökkäyksissä

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Applen iPhone ja iPad -laitteiden käyttäjiä on kehotettu päivittämään käyttöjärjestelmänsä mahdollisimman pian. Tuoreet iOS ja iPadOS -päivitykset paikkaavat käyttöjärjestelmissä ilmenneen vakavan haavoittuvuuden.

Haavoittuvuus on tarjonnut sovelluksille mahdollisuuden suorittaa haluamaansa koodia kernel-käyttöoikeuksin. Tom’s Guide -sivuston mukaan tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että sovelluksilla olisi mahdollisuus varastaa salasanoja, digitaalisia allekirjoituksia ja muuta salattua tietoa. Apple on varoittanut, että haavoittuvuutta on jo voitu käyttää hyväksi.

Haavoittuvuus on korjattu iOS ja iPadOS -käyttöjärjestelmien päivitysversiossa 15.4.1. Käyttöjärjestelmän päivitys onnistuu valistemalla Asetukset-valikosta ensin Yleiset-kohdan ja avautuvasta valikosta Ohjelmapäivitykset.