Tangomarkkinat palaa vuosien tauon jälkeen – muutakin kuin tangoa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Seinäjoella järjestetään tänä kesänä jälleen Tangomarkkinat kahden vuoden tauon jälkeen. 6.-10. helmikuuta järjestettävässä tapahtumassa koetaan tänä vuonna hieman muutoksia, vaikka tango pysyykin tapahtuman keskiössä. Esiintymässä ovat muun muassa Samuli Edelmann, Arja Koriseva, Eppu Normaali ja Erika Vikman.

Tangomarkkinoiden laulukilpailussa kuullaan jatkossa myös nykyiskelmää. Myös tapahtuman konserteissa esiintyy tangoartistien lisäksi iskelmä ja pop-taivaan kirkkaimpia tähtiä. Tangomarkkinoiden toimitusjohtaja Pasi Ojalan mukaan tapahtuman sydän on edellene tangossa, mutta tarjontaa halutaan monipuolistaa ja tuoda enemmän tähän päivään.

Eniten ennakkoääniä yleisöltä ja tuomareilta saaneet laulajat ovat mukana toukokuussa Vantaalla järjestettävässä semifinaalissa. Siinä valta siirtyy kokonaan Nin Tapion johtamalle tuomaristolle, jossa mukana ovat Marco Bjurström, Marko Maunuksela, Hanna Pakarinen ja Universal Music Finlandin A&R Director Marja Kokko.

Tangokuninkaalliset valitaan Seinäjoella lauantaina 9. heinäkuuta järjestettävässä finaalissa. Sitä juontavat Seinäjoelta kotoisin olevat Susanna Laine ja HP Parviainen. Televisiossa finaali nähdään tänä vuonna Tango TV -konseptilla kanavapaikalla 17.