Monkey Island -klassikkopelit saavat jatkoa – mukana alkuperäisiä tekijöitä

Digi Pelit Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Monkey Island -sarja tuli tutuksi monille seikkailupelien ystäville 1990-luvulla. LucasArts-yhtiön tuottamissa merirosvoteemaisissa peleissä yhdistyi seikkailu, nokkela huumori ja ongelmanratkonta. Pelisarjalla on edelleen oma vannoutunut fanikuntansa.

Nyt The Secret of Monkey Island ja Monkey Island 2: LeChuck’s Revenge -pelit ovat saamassa jatkoa. Return to Monkey Island -peliä ovat mukana työstämässä alkuperäisen pelin luoja Ron Gilbert ja käsikirjoittaja Dave Grossman. Pelin kehittäjänä toimii Terrible Toybox -yhtiö yhteistyössä nykyään Disneyn omistaman Lucasfilm Gamesin kanssa.

Hämmennystä uuden Monkey Islandin suhteen herätti se, että Gilbert julkisti pelin alun perin aprillipäivänä. Aprillipilan sijaan peli osoittautui kuitenkin myöhemmin todelliseksi. Return to Monkey Silandin julkaistaan Devolver Digitalin toimesta myöhemmin tänä vuonna.