Suomalainen sähköauto huutokaupattiin yli 60 000 eurolla – ainoa laatuaan maailmassa

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalainen startup-yritys Toroidion esitteli vuonna 2015 sähkökäyttöistä 1MW Concept -superautoa. Tänä vuonna Raaseporiin rekisteröity yhtiö asetettiin kuitenkin konkurssiin, eikä sähöauto koskaan edennyt massatuotantoon asti.

Toroidionin konseptiauto asetettiin taannoin myyntiin konkurssihuutokauppaan. Sähköauto myytiin lopulta sunnuntaina 3. huhtikuuta päättyneessä huutokaupassa 60 250 eurolla. Ostajaa ei ole kerrottu julkisuuteen.

Myydystä konseptiautosta puuttuu tehoelektroniikka, eli käytännössä sitä ei voi tällä hetkellä ajaa. Tehoelektroniikan puuttumisesta huolimatta autossa on muun muassa hiilikuituiset kallistuksen vakaajat Porsche GT3 -jarrut, moottorit ja Öhlinsin alusta.

Toroidionin ajoneuvon piti tarjota ratkaisu sähköautojen ongelmiin, kuten akun lyhyeen kestoon. Auton tehon piti olla yksi megawatti, eli jopa 1 341 hevosvoimaa. Konseptin toimivuutta ei kuitenkaan pystytty todistamaan, ja lopulta velkoihin ajautunut Toroidion asetettiin konkurssiin.