Kevät tekemässä jälleen paluuta: ”Lämpötila nousee pikkuhiljaa”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Huhtikuu on alkanut Suomessa kylmissä ja lumisissa merkeissä. Lämpimämpiä päiviä odotelleiden iloksi sää vaikuttaa kuitenkin lämpenevän hiljalleeen jopa keväisiin lukemiin, ainakin väliaikaisesti.

-Ensi viikolla pahin kylmyys voi jo hellittää ja päästään ainakin väliaikaisesti vuodenajalle tavanomaisen lämpötilan tuntumaan. Tämän hetken ennusteen mukaan lämpötila nousee pikkuhiljaa niin, että osassa maata mennään 5–10 asteeseen, meteorologi Anna Latvala kertoo Forecan blogissa.

Huhtikuun 11. päivä alkava viikko on kuukausiennusteen mukaan 0-2 astetta keskimääräistä kylmempi, mutta se ei Latvalan mukaan kuvaa koko viikon säätä. Suomeen leviävän lämpimämmän ilman ansiosta lämpötila voi olla välillä ajankohdan keskiarvon tienoilla tai jopa sen yläpuolella. Tilastojen mukaan keskimääräiset ylimmät lämpötilat ovat huhtikuun puolivälissä eteläisessä Suomessa 6-10 astetta, keskiosassa 4-8 astetta ja pohjoisessa 0-6 astetta.

Ennustettavuus heikkenee kuukausiennusteessa 18. huhtikuuta alkavalla viikolla. Tämänhetkisen ennusteen perusteella keskilämpötila on tuolloin lähellä keskimääräistä tai vähän sen alle.