Sähköpotkulautojen hinnat vertailussa – paljon ajavalle löytyi ratkaisu

Matkailu · Terhi Piiroinen

Vertailupalvelu VertaaEnsin.fi selvitti sähköpotkulautojen vuokrakustannuksia Helsingissä. Vertailussa on mukana viisi suurinta sähköpotkulautojen vuokraukseen erikoistunutta toimijaa. Vertailun mukaan kalliimpien kuukausipakettien minuuttihinnat jopa yli viisinkertaiset edullisimpaan verrattuna.

Vertailun mukaan edullisimmat sähköpotkulautojen vuokraajat ovat minuuttihintoja vertailtaessa Dott ja Bird. Dottin ja Birdin hinta on 0,19 euroa minuuttia kohden, kun kallein minuuttihinta on 0,22 minuuttia. Dott on myös kuukausipakettien hinta-minuuttisuhteen osalta edullisin sähköpotkulautayritys. Tier ja Voi tarjoavat halvempaa kuukausimaksua, mutta niiden kuukausipaketteihin sisältyy 300 minuuttia Dottin 1 800 minuutin sijaan.

Selvityksen mukaan sähköpotkulautojen kuukausipaketti tulee minuuttiveloitusta halvemmaksi, jos kulkupeliä käyttää vähintään 68 minuuttia kuukaudessa. Laadukkaan sähköpotkulaudan ostaminen voi tulla vuokraamista edullisemmaksi kolmannen ajokauden jälkeen. Paljon ajavan kannattaa siis harkita oman sähköpotkulaudan hankkimista.