Posti keskeyttää kirje- ja pakettiliikenteen Venäjälle ja Valko-Venäjälle

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Posti on tiedottanut keskeyttävänsä kaiken kirje- ja pakettiliikenteen Venäjälle ja Valko-Venäjälle. Postiliikenteen keskeyttäminen astuu voimaan maanantaina 11. huhtikuuta. Keskeytys koskee kirje- ja pakettiliikenettä molempiin suuntin. Postin mukaan päätös perustuu Maailman postiliiton, UPU:n sopimusten mukaisiin poikkeuksellisiin olosuhteisiin.

– UPU-sopimuksissa mahdollistetaan postiliikenteen tilapäinen keskeyttäminen poikkeuksellisissa olosuhteissa. Posti on todennut, että nyt vallitseva tilanne täyttää poikkeuksellisten olosuhteiden tunnusmerkit, Postin viestinnästä kerrottiin STT:lle.

Lähetykset, joita ei pystytä toimittamaan, palautetaan takaisin lähettäjille. Posti keskeytti maaliskuussa myös kaupalliset lähetykset, eli yrityksille ja kuluttajille tarjottavat kansainväliset pikalähetyspalvelut Venäjälle ja Valko-Venäjälle.