Miesten ongelmien vähättely johtaa sukupuolten epätasa-arvoon

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Maailmassa on edelleen voimakasta sukupuoleen kohdistuvaa syrjintää, mutta naisten oikeuksien puolustaminen ei kuitenkaan tarkoita sitä, että sen varjolla tulisi polkea miesten oikeuksia maan rakoon. Se, että naiset kohtaavat edelleen voimakasta sukupuoleen perustuvaa syrjintää ei tarkoita, etteivätkö miehetkin kärsisi nyky-yhteiskunnassa.

Miesten ongelmat ovat tosia ja ne on kyettävä tunnistaa aikana, jolloin tasa-arvo, suvaitsevaisuus ja ihmisoikeudet ovat puheenaiheena. Se, että joku naureskelee asemastaan huolestuneelle miehelle osoittaa, että hän ei pohjimmiltaan tajua tasa-arvon ideasta mitään. Hän syyllistyy putkinäköön nostaessaan vain yhdenlaista totuutta esiin.

Esimerkkinä vaikkapa miesten riski kuolla itsemurhaan, mikä on huomattavasti naisia suurempi. Miehillä on runsaasti enemmän diagnosoimatonta ja hoitamatonta masennusta ja ahdistusta. Heillä on enemmän päihderiippuvuuksia. Lisäksi miesten edustamat ammatit ovat yleensä työturvallisuudeltaan vaarallisia. Miehiä kuoleekin huomattavasti enemmän työpaikoilla.

Yhteiskunta odottaa miesten uhraavan kehonsa viihteen nimissä esimerkiksi kamppailulajeissa tai joukkuelajeissa. Säännöt ovat huomattavasti löysemmät kuin naisen liigoissa. Lisäksi on tosiasia, että miehet joutuvat usein myös väkivallan uhriksi.