Syöpä vei miehen nenän – sai hämmentävän aidonnäköisen proteesin

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

TLC-televisiokanavan uudessa Body Parts -sarjassa seurataan proteesien asiantuntijan, eli anaplastologi Alison Vestin tekemää hoitotyötä. Hänellä on yli 20 vuoden kokemus potilaiden auttamisessa, jotta he toipuisivat tärkeimpien ruumiinosiensa tuhoisasta menetyksestä. Nainen luo heille keinotekoisesti korvaavia kehonosia, jotka näyttävät aidolta.

Avausjaksossa on syövästä selvinnyt Jay, jonka nenä amputoitiin vuonna 2020. Yhdysvalloissa esitetty jakso näyttää tunteellisen reaktion, kun Jay saa uuden nenäproteesin kasvoilleen. Tilanteessa on helppo herkistyä myös kotikatsomon puolella.

Muita sarjassa nähtäviä tapauksia esitellään myöhemmin. Luvassa on muun muassa nainen, joka menetti kätensä äärimmäisen keuhkokuumekohtauksen aikana. Esittelyyn pääsee myös poika, joka tarvitsee molemmat korvat koiran kohtalokkaan hyökkäyksen jälkeen.