Yhdysvaltojen kongressin Capitol-kukkulalla vakava kettuongelma – yksi puri jo

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen Capitol Hillillä on liikkunut raivotautinen kettu. Villin ketun on kerrottu purreen yhteensä yhdeksää ihmistä, joista yksi oli kalifornialainen kongressiedustaja Ami Bera. Alueella on enemmänkin kettuja ja niistä on tehty runsaasti havaintoja kevään aikana.

Sairaat yksilöt on pyritty poistamaan alueelta ja ainakin yhdellä ketulla on jo todettu rabies. Kaupungin terveysviranomaiset ovat yhteydessä kaikkiin ihmisiin, joita kettu on päässyt puraisemaan. Tautien valvonta- ja ehkäisykeskusten mukaan rabiesin hoito tulisi aloittaa mahdollisimman pian altistumisen jälkeen. Se voi johtaa pahimmillaan kuolemaan.

– Washington D.C.:n kansanterveyslaboratorio on vahvistanut, että eilen kiinniotetun ketun testi oli positiivinen rabies-tartunnalle, kaupungin terveysvirasto tiedotti ja kehotti kaikkia kettuun tai sen jälkeläisten kanssa kosketuksiin joutuneita ottamaan yhteyttä viranomaisiin, The New York Times uutisoi.