Sää lämpenee! Kunnes kevät kokee taas takaiskun

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lämmintä ja aurinkoista säätä pääsiäiseksi toivoneet saattavat joutua pettymään. Pääsiäisviikonlopuksi ennustetaan nimittäin melko viileää ja epävakaista säätä.

Pääsiäisviikko alkaa keväisissä merkeissä. Forecan mukaan lämpötila voi kohota paikoin 10 asteen vaiheille ensimmäistä kertaa tämän huhtikuun aikana. Aurinkoista säätä ennustetaan suureen osaan maata erityisesti tiistaille, jolloin lämpötila kohoaa iltapäivällä 5-10 asteeseen ja Lapissa 0-7 asteeseen.

Sää muuttuu keskiviikkona lännestä lähestyvän matalapaineen alueen vuoksi. Torstaina koko maahan leviää sateita, jotka voivat tulla lumena, räntänä ja vetenä. Lämpötila on päivällä 0-6 astetta. Pitkäperjantaina vielä lunta tai vettä sataa ennusteen mukaan pohjoisessa ja idässä. Lauantaille ennustetaan  jälleen hieman poutaisempaa säätä, jolloin lämpötila voi nousta ilmatieteen laitoksen mukaan etelässä 6-7 asteeseen.