Pallastunturin luontokeskus on Suomen vanhin – uusitaan kauttaaltaan tulevassa remontissa

Matkailu · Terhi Piiroinen

Pallastunturin luontokeskus uudistetaan. Kyseessä on Suomen vanhin luontokeskus, eikä sitä ole remontoitu perusteellisesti kertaakaan rakennusvuosi 1977 jälkeen. Suunnittelutyöt ovat alkaneet vauhdilla ja valmista on vuoden loppuun mennessä.

Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa sijaitsevan Pallastunturin luontokeskuksen ja sen lähireittien suosio kasvaa vuosi vuodelta. Vuonna 2021 Pallastunturin luontokeskukseen tehtiin lähes 60.000 käyntiä, joka on 32 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna.

– Yli neljäkymmentävuotias luontokeskus on päässyt huonoon kuntoon. Vaikka luontokeskusta on vuosien saatossa remontoitu, rakennus on tarpeen kunnostaa vastaamaan tulevaisuuden asiakastarpeita ja käyntimääriä, Metsähallitus kertoo.

Rakennuksen seinät jäävät paikalleen, mutta luontokeskus uusitaan kokonaan sisäpuolelta. Rakennustöiden suunnitellaan alkavan kesällä.