Perheenäiti painaa yli 270 kiloa – syö päivät donitseja sängyssä

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Liikalihavista ihmisistä on useampia televisio-ohjelmia. Realitysarjoissa seurataan heidän yrityksiään saavuttaa terveellisemmät elintavat ja päästä lihavuusleikkaukseen. Yksi ohjelmista on Too Large, jossa seurataan tohtori Charles Proctorin vetämän klinikan potilaita.

Nyt vastaanotolla vierailee yli 270 kiloa painava 36-vuotias Jasmin-niminen perheenäiti Yhdysvaltojen Chicagon Detroitista. Hän asuu siskonsa luona ja syö päivittäin valtavan kasan herkkuja sekä roskaruokaa. Jasmin tietää, että hänen terveytensä on huonolla tolalla, mutta samaan aikaan hän syyttää menneisyytensä yksinhuoltajaperheessä olleen syynä sille, että oppi vääränlaiset ruokailutottumukset.

– Haluaisin kouluttautua, matkustella ja elää itsenäisesti, mutta se ei ole mahdollista tämänpainoisena, Jasmin kertoo ja paljastaa saavansa hoitoapua lapsenhoitoon omalta äidiltään.

Nyt hänen äidillään on kuitenkin todettu MS-tauti ja näyttää siltä, että olisi Jasminin vuoro ottaa vastuuta ja kantaa itse vuorostaan huolta omista läheisistään. Hän myöntää, että lihavuusleikkaukseen pääseminen on viimeinen oljenkorsi.