Nämä Euroopan kaupungit sopivat lyhyille reissuille – oletko jo käynyt?

Matkailu · Terhi Piiroinen

Eurooppa on enemmän kuin vain tunnetut kohteet. Jotkut Euroopan kauneimmista ja jännittävimmistä kaupungeista ovat usein myös pienimpiä ja vaatimattomampia. Nyt on aika hypätä junaan, bussiin tai lautalle ja matkustaa lyhyt matka uuteen kohteeseen.

Saksan Münchenistä Salzburgiin, Itävaltaan. Salzburg sijaitsee aivan Saksan rajalla. Kaupunki näyttää nykyään lähes samalta kuin neljäsataa vuotta sitten. Matkan voi taittaa junalla tai bussilla.

Saksan Berliinistä Szczeciniin, Puolaan. Maan seitsemänneksi suurin kaupunki Szczecin joutuu usein joidenkin Puolan suositumpien kohteiden, kuten Varsovan tai Krakovan, varjoon. Tästä huolimatta tämä satamakaupunki on saksalaisten turistien ja paikallistenkin rakastama, pääasiassa sen upean jokirannan ja paikallisesti valmistetun oluen ja vodkan vuoksi. Matkan voi tehdä edullisesti bussilla.

Ranskan Pariisista Luxembourg Cityyn, Luxemburgiin. Pieni Luxemburgin kaupunki tunnetaan ”Pohjoisen Gibraltarina” laajasta keskiaikaisten linnoitusten sarjasta. Nopea juna kulkee Pariisista vain kahdessa tunnissa.

Italian Venetsiasta Pulaan, Kroatiaan. Pulan kaupunki on täynnä roomalaisia raunioita. Se kukoistaa edelleen samojen alojen ansiosta, joilla se pääsi kartalle yli 2000 vuotta sitten: viininvalmistus, kalastus ja vapaa-aika. Lautat Pulaan ovat kausiluonteisia; ne ovat voimassa vain huhtikuusta lokakuuhun.

Englannin Lontoosta Belgian Bruggeen. Brugge on klassinen keskiaikainen kaupunki: mutkaisia mukulakivikatuja, risteäviä kanavia ja keskellä kaupunkia kohoaa ikoninen Bruggen kellotapuli. Tämä on yksi Euroopan kauneimmista salaisuuksista, kaupunki on täydellinen ja lyhyt pakopaikka Lontoon hälinästä. Kolmen ja puolen tunnin Eurostar-matka maksaa noin 115 dollaria. Sinun on vaihdettava junaa Brysselissä.

Sveitsin Zürichistä Vaduziin, Liechtensteiniin. Liechtenstein oudon historiansa, voimakkaan monarkian ja pienen väestönsä ansiosta saattaa olla yksi Euroopan oudoimmista maista. Kulku Zürichistä Vaduziin kestää noin 90 minuuttia junan ja bussin yhdistelmällä.

Lähde: Travel and Leisure