Veteraani sai toisessa maailmansodassa varastetut esineensä takaisin – löytyivät metallinpaljastimella

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Joskus vuosikymmeniä sitten kadotetut esineetkin voivat löytää tiensä takaisin omistajalle. Eräs yhdysvaltalainen sotaveteraani sai taannoin hämmästyttävän sattumuksen kautta takaisin toisessa maailmansodassa häneltä varastetut esineet.

Tsekkiläinen toimittaja ja historiaharrastaja Petr Svihove oli taannoin tutkimassa Prahan alueella sijaitsevaa metsää metallinpaljastimella. Hän löysi maasta kätkön, oka sisälsi muun muassa hopeisen rannekorun, pronssitähdellä varustetun palvelunauhan ja Yhdysvaltojen armeijan pinssin. Rannekkeeseen oli kaiverrettu Joe Esquibelin ja hänen vaimonsa nimet.

Svihove jakoi kuvia löydöstä Facebookissa, jossa Yhdysvaltojen Coloradossa asuva Alena Busovska näki ne. Hän onnistui paikantamaan Esquibelin sukulaisia. Lopulta Yhdysvaltojen Prahan suurlähetystö palautti esineet sotaveteraanille.

Esquibelin tytär kertoo NBC-uutissivustolle isänsä olleen erittäin yllättynyt ja iloinen saatuaan esineensä takaisin. Niiden saaminen oli vanhukselle iso asia, erityisesti ranneketjuun kaiverretun vaimon nimen ansiosta.