Puhdas koti ilman kemikaaleja? Ekosiivouksen suosio kasvaa

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Mikäli haaveilet siivoamisesta ilman turhia kemikaaleja, kannattaa opetella ekosiivouksen salat. Se tarkoittaa itse tehtyjen pesuaineiden suosimista ja entisajan emäntien vinkkien omaksumista. Nyt nämä ohjeet on koottu yksien kansien väliin.

Ellinor Sirénin laatiman Ekosiivoojan käsikirjan mukaan siivous voi olla sekä hauskaa, tehokasta että ekologista. Se on myös edullista, sillä suurimman osan pesuaineista voit tehdä itse – niinkin tavallisista aineksista kuin etikka ja ruokasooda. Monet hänen vinkeistään ovat unohdettuja, mutta tehokkaita.

Kirja on jatkumoa naisen sosiaalisen median suosiolle. Sirénin Instagram-tilillä @ekotipset on yli 620.000 seuraajaa. Kirjassa on kootusti sekä vanhoja, muistamisen arvoisia konsteja mutta myös uusia oivalluksia siihen miten lieden saa kiiltäväksi, ikkunat kristallinkirkkaaksi ja kaakelit valkoisiksi. Kattavassa kodinhoitoon keskittyvässä kirjassa on lisäksi vinkkejä vaatehuoltoon, kierrättämiseen, luonnonmukaisiin lelumassoihin sekä ulkotilojen puhdistukseen.