Kunnat houkuttelevat asukkaita – edullisia vuokria, bonuksia lapsista ja huutokauppatontteja

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Yhä useampi suomalainen haluaa kasvattaa perheensä lähellä luontoa ja turvallisessa pitäjässä. Maaseutukunnat ovat kampanjoineet erilaisilla tempauksilla saadakseen uusia asukkaita alueelle. Asumisen hinta ja lapsibonukset ovat erinomaisia houkuttimia etätyön aikana.

Etelä-Savossa kauniissa järviimaisemissa sijaitseva Mäntyharju ilmoitti äskettäin laskevansa vuokra-asuntojensa hintoja. Itäisen Kymenlaakson Virolahti on tarjonnut puolestaan ilmaisia asuinkuukausia ja naapurikunta Miehikkälä riihikuivaa kuntaan syntyneistä lapsista.

Keski-Suomessa sijaitseva Toivakka on ryhtynyt myymään tontteja huutokaupalla. Tonteille on asetettu lähtöhinnat ja kaikki omakoti- ja rivitalokohteet on sitouduttu myymään eniten tarjoavalle huutajalle. Ehkäpä Suomea muutaman vuoden ristiin rastiin matkustelleet tietävät, että elämä voi olla auvoista ja onnellista myös suurten kaupunkikeskittymien ulkopuolella.

– Toivakan kunnan tahtotilana tulevien vuosien aikana on laajentuminen ja sen vuoksi alueelle toivotaankin uusia asukkaita ja yrityksiä läheltä ja kaukaa, kertoo Huutokaupat.comin myyntipäällikkö Hannu.