Pelastuslaitoksella yllättävä tehtävä Mäntsälässä – syyllinen oli tullut ilmasta

Koti & Asuminen Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pelastuslaitokset saavat kevätsäiden myötä toisinaan yllättäviäkin hälytyksiä. Mäntsälässä tarvittiin torstaina 21. huhtikuuta pelastajien apua kahden linnun tungettua nokkansa väärään paikkaan. Paikallisen asuintalon ilmastointihormiin oli päätynyt peräti kaksi naakkaa.

Keski-Uudenmaan pelastuslaitos sai hälytyksen asiasta noin kello 8:30. Pelastusoperaatio kesti Mäntsälän Uutisten mukaan noin puoli tuntia, ja lopulta naakat onnistuttiin saamaan pois hormista haavin avulla. Pelastuslaitos neuvoo asentamaan hormien ja ilmastointikanavien päälle verkkoja vastaavien tilanteiden ehkäisemiseksi.

– Tulivat ihan nätisti ja lähtivät lentoon. Siinä mielessä tapaus oli harvinainen, että siellä oli jopa kaksi isoa lintua samassa hormissa, Keski-Uudenmaan pelastuslaitos kommentoi keväistä tapausta.