Superharvinainen Commodore 65 -tietokone huutokaupataan – hinta nousemassa pilviin

Digi Pelit Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Legendaarisen Commodore 64 -tietokoneen oli määrä saada aikoinaan seuraaja, Commodore 65. Tietokone ei kuitenkaan koskaan päätynyt massatuotantoon saakka, ja siitä on päätynyt julkisuuteen vain joitain prototyyppejä.

Nyt Ebay-verkkohuutokauppaan on asetettu myyntiin erittäin harvinainen toimivaksi kuvailtu Commodore 65 -prototyyppi. Saksalaisen myyjän kauppaamasta tietokoneesta tarjotut summat liikkuvat jo kymmenissä tuhansissa euroissa.

Alkuperäisen Commodore 64 -tietokoneen suosio alkoi hiipumaan 1980-luvun lopussa osittain Nintendo Etertainment System -konsolin valtavan menestyksen myötä. PC Gamer -lehden mukaan Commodore alkoi kiireellä kehittelemään seuraajaa suositulle tietokonemallilleen, ja Commodore 65:n suodattimen piti olla lähes kolme kertaa 64-mallia tehokkaampi. Commodoren mentyä konkurssiin vuonna 1994 avoimille markkinoille päätyi arviolta 50 – 2 000 Commodore 65 -prototyyppiä.