Satoja kiloja kannabista levisi tielle kolarin seurauksena – onnettomuuden päivämäärä oli osuva

Autot Ohhoh! · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen Missourissa sattunutta autokolaria selvittämään tulleita viranomaisia odotti melkoinen näky. Moottoritielle oli levinnyt satojen kilojen edestä kannabista.

Onnettomuus tapahtui Valtatie 70:llä 20. huhtikuuta. Yhdistelmäajoneuvon kuljettaja oli tehnyt väistöliikkeen tiellä aikaisemmin tapahtuneen onnettomuuden vuoksi, mutta päätyikin törmäämään sen seurauksena lava-auton kanssa. Lava-auton lastina oli noin 230 kiloa kannabista, joka levisi moottoritien kolmelle ajokaistalle.

Onnettomuudessa vältyttiin vakavilta loukkaantumisilta, mutta Kansas City Star -lehden mukaan lava-autossa olleet kaksi miestä ja yksi nainen pidätettiin huumeiden salakuljetuksesta syytettynä. Tapahtuneesta teki jokseenkin ironisen onnettomuuden päivämäärä. 20. huhtikuuta, eli niin kutsuttu 420-päivä tunnetaan nimittäin kansainvälisenä kannabiksen juhlapäivänä.