Nuoret hylkäsivät Facebookin – WhatsApp on nyt suosituin palvelu

Digi · Terhi Piiroinen

Nuoret ovat ymmärtäneet, että koko henkilökohtaista elämää, kuvia ja mielipiteitään ei ole pakko jakaa koko maailmalle tai siten, että ne löytyvät yhden hakukoneen klikkauksen päästä. Nuorten käyttämistä sosiaalisen mediaan palveluista suosituin on WhatsApp, jossa viestintä tapahtuu ryhmässä tai suoraan kaverin kanssa.

Some ja nuoret 2022 -kyselyn mukaan nuori viettää sosiaalisen median parissa keskimäärin 15–20 tuntia viikossa. Suosituin ajankohta palvelujen käytölle on illalla kello 18:00–21:00. Nuorten käyttämissä palveluissa viestintäpalvelu WhatsAppin jälkeen seuraavaksi suosituimpia palveluja ovat YouTube, kuvapalvelu Instagram ja Spotify ja Snapchat. TikTok on kuudenneksi suosituin.

Facebook on seitsemänneksi suosituin palvelu. Vielä vuonna 2016 vastaajista 81 prosenttia käytti Facebookia, nyt lukema on 46 prosenttia. Valtaosa, lähes 80 prosenttia vastaajista oli sitä mieltä, että sosiaalisen median käyttöä tulisi opettaa nuorille kotona tai koulussa ja oppilaitoksessa, Ebrand Group Oy tiedottaa.