Googlen autot kiertävät jälleen Suomea – näillä paikkakunnilla voit päästä kuviin

Digi Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Googlen Street View -palvelussa nähdään kaupunkien katunäkymiä eri puolilta maailmaa. Palvelu pyritään pitämään karttojen tavoin ajan tasalla Googlen kiertävien kuvausautojen avulla. Goolen autoja voi jälleen nähdä myös suomalaiskuntien kaduilla.

Googlen autot kiertävät maalis-joulukuun aikana Oulussa, Kuusamossa, Tampereella, Porissa, Raumalla, Helsingissä, Espoossa, Porvoossa, Lohjalla, Vantaalla, Turussa, Salossa, Lahdessa, Kuopiossa, Rovaniemellä, Kemissä, Vallolansaaressa, Koppelossa, Inarissa, Kajaanissa ja Vaasassa.

– Ajatus on heijastella virtuaalista todellisuutta maailmasta jossa elämme. Maailma muuttuu koko ajan, uusia rakennuksia, teitä ja muuta tulee koko ajan, ja yritämme vastata tähän kuvaamalla koko ajan uutta, kertoo Googlen Ruotsin ja Suomen viestintäpäällikkö Andrea Lewis Åkerman Ylelle.

Googlen autojen ikuistaman materiaalin lisäksi palvelussa hyldytnnetään käyttäjien ottamia kuvia. Google Street View täyttää tänä vuonna jo 15 vuotta. Palvelu nimittäin aloitti toimintansa Yhdysvalloissa toukokuussa 2007.