Tubettaja menetti lentolupakirjansa – lavasti lento-onnettomuuden klikkausten toivossa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Entinen olympiatason lumilautailija Trevor Jacob on joutunut ongelmiin kyseenalaisten tubetustapojensa vuoksi. Mies julkaisi taannoin videon, jolla hän pelastautui laskuvarjolla putoavasta lentokoneesta. Tilanne oli lavastettu ja mies aiheutti lento-onnettomuuden tahallaan.

Nyt Trevor Jacobin lentolupakirja on peruttu Yhdysvaltalaisen ilmailuviranomaisen (FAA) tutkinnan seurauksena. Viraston mukaan tubettaja järjesti lento-onnettomuuden tarkoituksella saadakseen mahdollisimman paljon katselukertoja videolleen ja siten mainostuloja tililleen.

Lentolupakirja on peruttu yhden vuoden ajaksi, jonka jälkeen hän voi hakea sitä uudelleen. Lavastuksen puolesta puhuivat lukuisat seikat, kuten se, että hän oli varustautunut laskuvarjolla, asentanut kameransa ympäri lentokonetta, eikä hän yrittänyt ottaa yhteyttä lennonjohtoon ennen hyppäämistä.

Marraskuussa kuvatulla videolla Trevor Jacob kertoi olleensa matkalla Kalifornian Mammoth Lakesiin lumilautailemaan ja ripottelemaan ystävänsä Johnny Strangen tuhkat alueelle. Kesken lennon Jacob kertoi Taylorcraft BL64-lentokoneensa virran sammuneen, eikä kone miehen mukaan enää käynnistynyt uudelleen. Urheilija hyppäsi alas laskuvarjon turvin koneen pudotessa maahan.