BMW-autot varkaiden kohteena – nämä osat lähtevät vorojen matkaan

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Länsi-Uudenmaan poliisi tutkii Espoossa ja Kauniaisissa meneillään olevaa rikossarjaa, jossa BMW-merkkisistä henkilöautoista on varastettu turvatyynyn sisältäviä ratteja. Lisäksi ajoneuvoista on varastettu ajovalo-umpioita, navigaattorin näyttöjä sekä muita erikoisosia.

Rikokset ovat ainakin toistaiseksi kohdistuneet vain bemareihin ja sen eri malleihin. Murtojen kohteiksi joutuneet autot ovat olleet uudehkoja, vuosimalleiltaan 2008−2018. Ne ovat olleet pysäköityinä omakotitalojen ja taloyhtiöiden parkkipaikoilla.

− Poliisin tiedossa on tällä hetkellä kymmenkunta edellä kuvatun kaltaista murtoa. Teot ovat tapahtuneet 17.−25. huhtikuuta välisenä aikana Espoon Kuurinniityssä, Olarissa, Viherlaaksossa sekä Mankkaalla. Lisäksi tutkinnassa on yksi murto Kauniaisista. Tietoomme on myös tullut yksi vastaava tapaus Vantaalta, kertoo tutkintaa johtava rikoskomisario Ilmari Hallamaa.

Rikokset ovat tapahtuneet öiseen aikaan, ja monesti samalla alueella on tapahtunut usea teko saman yön aikana. Autoihin on tunkeuduttu ikkuna rikkomalla. Kahdessa jutussa murron kohteena on ollut avoauto, jonka kangaskatto on viilletty rikki.

Reaaliaikaisen havainnon käynnissä olevasta murrosta voi soittaa hätänumeroon 112. Poliisi myös toivoo, että epäillystä tekijästä tai hänen liikkeistään jotakin tietävät välittävät havaintonsa sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.lansi-uusimaa@poliisi.fi tai vastaajaan puhelinnumerossa 0295 413 031.